Ens estan venent les bondats d’uns carburants verds que segons diuen: frenen el canvi climàtic, desenvolupen el sector agrari i beneficien als pobres
Que son?
- Alcohols: bioetanol, s’obté amb plantes amb:
- midons(tots els cereals i les gramínies)
- sucres(canya o remolatxa)
- Olis: biodiesel, s’obté de plantes oleaginoses(que porten olis):colza, gira-sol, soja i especialment degut al seu elevat rendiment la palma .També una part petita: de l’oli cremat de les fregidores i del biogàs obtingut en algunes granges ramaderes.
1. La CEE reserva el terme BIO a tot que ve de l’agricultura ecològica, per tant el seu nom és un frau que cal denunciar. Apart la seva producció està disparant l’ús agroquímics a tot el món.
2. La seva combustió emet quantitats semblants de CO2 a la gasolina i al diesel.
2. La seva combustió emet quantitats semblants de CO2 a la gasolina i al diesel.
3. Cal sumar-li l’energia gastada en el cultiu, transport fins a la planta transformadora i la transformació per ella mateixa, a més a més augmenta el consum d’aigua a l’agricultura i desmesuradament en el procés d’obtenció: 1 litre d’etanol gasta 11 litres d’aigua per destil·lar-lo i 23 litres per la seva fermentació.
4. Ajuden al païssos a complir amb l’acord de Kyoto, ja que les seves emissions no es sumen a les dels gasoils i les benzines (és va acordar al mateix Kyoto entre els països firmants, diuen que en el procés consumeixen el mateix CO2 que després emetran), criteri totalment ridícul, doncs per exemple els prats i els boscos n’absorbeixen molts més i son eliminats sistemàticament (la selva amazònica) a més d’empobrir les terres dels països tropicals doncs perden el carboni en forma de matèria orgànica. Amb un doble efecte negatiu: el carboni passa a CO2 i la terra deixa de produir, que no vol dir res més que desertificació.
5. No permeten independència energètica. Encara que tota la terra cultivable d’EEUU i CEE es sembrés de cereals, gramínies i oleaginoses (i deixéssim de menjar clar) no “alimentaríem” ni la meitat dels cotxes per tant hauríem d’importar gra i biocarburants de països tropicals.
6. La seva producció no ajuda l’economia dels pobres països exportadors: BRASIL(etanol de canya) Indonèsia(biodiesel de palma) i Colòmbia, Malàisia, Tailàndia i Kènia.
Quin cinisme! Les multinacionals que els produeixen fan servir ma d’obra barata i terres barates (expropiacions forçades i extorsió amb paramilitars). S’adoba i fumiga massivament. La desforestació de la selva sembla no tenir límit provocant inundacions i sequeres. Mobilitza la gent del camp cap a les grans ciutats. Alguns governs reben finançament per els seus partits polítics.
7. Certificant la producció no garantim ni molt menys la desforestació. La canya de sucre augmenta en el centre de Brasil, on ja no hi ha SELVA, per tant poden certificar que no la destrueixen, però el cultiu de la soja i la ramaderia de carn han d’instal·lar-se a l’Amazònia (atenció: els arbres no ens poden tapar els bosc).
8. No ens expliquen res d’això perquè les empreses paguen estudis, que només canten les excel·lències dels mal anomenats BIOCOMBUSTIBLES, per tapar els que han fet universitats, algunes ONG i periodistes científics
9. Falsa estratègia. (PAN PARA HOY, HAMBRE PARA MAÑANA) Evident, doncs el blatdemoro, el blat, l’ordi, la colza i la remolatxa alimenten les noves fàbriques que s’instal·len per tot Europa, però serà impossible competir amb la canya de sucre i la palma. Les multinacionals energètiques hi estan invertint vertaderes fortunes. Han fet creure a la gent que no contaminen per tant no cal disminuir-ne el consum, podem allargar el consum del petroli al barrejar-lo, les empreses automobilístiques poden mantenir ventes sense canviar els motors, podem atrasar d’altres tecnologies.
10. La producció de menjar és menys rendible econòmicament que la d’energia. Les industries biotecnològiques estan desenvolupant llavors, adobs i enzims per produir biocombustibles.
11. Estan subvencionats. Els EEUU i CEE temen que països com: Veneçuela, Iran i Rússia tinguin un poder gran sobre l’energia mundial i com que no volen baixar el consum per no fer disminuir el creixement econòmic i insatisfacció al ciutadans (votants), és per això: que no inverteixen en altres energies més sostenibles, que diuen que cuiden el medi ambient i que amb això generen il·lusió als pagesos (abans han fracassat totes les polítiques agràries planejades pels polítics)
12. Equivocadament i vergonyosament, tots els sindicats agraris donen suport a aquesta estratègia. Evidentment doncs ara: el blatdemoro, el blat, l’ordi, la colza i la remolatxa alimenten les noves fàbriques que s’instal·len per tot Europa, però serà impossible competir amb la canya de sucre i la palma ja que produeixen més del doble de biocombustibles.
13. La causa principal de l’augment de preus agrícoles és i serà per culpa dels BIOCOMBUSTIBLES i de l’especulació.
14. Provocaran més fam. El preu del petroli segueix pujant i amb ell el dels aliments. Fins ara un home compatia amb un altra home per un quilo de blat, avui la seva competència directa es un cotxe, l’amo del qual té més poder adquisitiu.
15. La llet i la carn no pujaran de preu. La llet ha pujat conjunturalment per:
- baix estoc de recria.
- sequera en l’hemisferi Sud (Oceania produeix el 50% de tota la llet en pols mundial)
- un augment de consum a la Xina i a l’Índia.
- desaparició dels estocs de la CEE, per canvi en la PAC fa quatre anys.
- manca de llet en pols , que és la que fixa el preu de la líquida.
Però les famílies asiàtiques, sud-americanes i africanes ja no poden permetre’s un consum de proteïnes animals perquè: el pa, les patates, l’arròs, l’oli i les llegums també pugen i hauran de reduïr la despesa més cara per mantenir la bàsica. Potser el pitjor vindrà quan al 2010 la producció i la recria estigui recuperada però els cereals estiguin al doble del preu actual.
16. S’acabarà tot cap el 2012 quan apareguin els biocombustibles de segona generació . Les multinacionals saben que això és insostenible i que finalment es prohibiran els aliments, que pot utilitzar l’home directament, per produir biocarburants. El fet es que s’està treballant per obtenir substituts: la biomassa (possiblement eucaliptus transgènics)
17. èticament és insostenible i vergonyant per la humanitat.
Davant del maremàgnum podem tenir algun tipus d’esperança abans que sigui tard ?
Els ramaders de cereals, llet i carn el que perden per un cantó ho guanyen per l’altra. Tenim en canvi els de vedells, porcs i pollastres que volen sortir al carrer per denunciar aquests fets, conscienciar al consumidor i exigir al govern español la moratòria de l’ús dels BIOCOMBUSTIBLES.
Caldria que tots el informes científics sortissin a la llum.
Caldria retornar a les vertaderes energies alternatives: solar, eòlica i biogàs.
Extracte d'un article de La Frisona Española
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada